Länge leve såsen!

Vill bara slå ett slag för såsen som alldeles för sällan förs fram och hyllas i dagens samhälle!



Vad vore mat utan sås?



Kort fakta om Sås dirket från wikipedia

"En sås, av det franska ordet sauce, är en flytande komponent i en maträtt. Såser kan bland annat tillagas genom redning eller emulgering. Sås används till att öka välbehaget när man äter.

Viktiga basvaror i sås är buljong, sky och matfett.

Det finns olika typer av sås. Det kan vara färdigställda såser som ketchup eller sojasås. Såsen kan göras till maten så som en béchamelsås, som tillreds strax innan servering. Sås till sallad kallas salladsdressing. En annan variant är skysåsen där man använder vätskan efter att ha stekt kött, tillsätter mer smak av till exempel lök och kokar ned såsen.

En kock som specialiserat sig på såser kallas saucier. Sås är en viktig del i alla världens kök."

Kort fakta om sås från Mrcarlis

"Sås, sås kan vara en känsla, både possitiv och negativ. Sås kan vara en händelse, det kan bli såsigt eller allt kan bara kännas helt såsigt åt helvete. Jag skulle då säga att det var en dålig händelse som om man skulle misslyckas med en sås."

Carls topp tre lista över sås utan att ha tänkt. :)

1.Brunsås (i alla dess smaker)
2. Rödvinssås
3. Bearnaisesås


Citat om sås från Filmen "I rymden finns inga känslor", "Kärlek är som sås, det tar tid".

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0