Svenska Cupen final 2010

Då var det snart dags För de grönvita krigarna att kliva ut på planen. Kommer bli ett sjukt drag från den tolfte spelaren och jag kommer inte att vara på plats då biljetterna tog slut på 25 (!) minuter, det är som det ska vara när Bajen lirar alltså.

Här kommer iaf lite bakgrundsfakta och startelva mm.


Fem matcher har spelats och självklart har Hammarby gått vinnande ur alla strider även om det många gånger sett mörkt ut.  Vem kunde tro att det skulle spelas cupfinal på söderstadion när vi hade 2-0 i baken mot ett division två lag. Inte heller kunde man tro att Bajen skulle spela ut Elfsborg och vinna med klara 3-1 (sent tröst mål för de gul svarta) eller att vi skulle gå vinnande ur två straffdrama och 1 förlängning. At slå ut fyra allsvenska lag tycker jag visar vart vi egentligen hör hemma och vart vi ska tillbaka.

  

Värmdö IF - Hammarby 2-3 division 2

Hammarby - Trelleborg IF 3-1 Allsvenskan

Hammarby - Elfsborg 3-1 Allsvenskan

Hammarby - IF Brommapojkarna 7-6 (straffar) Allsvenskan

Hammarby - Kalmar FF 5-4 (straffar) Allsvenskan





Senast ett lag under högsta serien vann Svenska Cupen var säsongen 1980/81 då Kalmar tog en klar seger mot Elfsborg, 4-0 slutade den matchen. Hammarbys senaste cupfinal var för 27 år sedan den gången förlust mot Glennarna från götet. Så det finns väl inte sådär jätte mkt som talar för de grönvita idag men Söderstadion är söderstadion och bollen är rund.

 

Uppdatering med startelvor kommer snart…..

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Kommentarer
Postat av: lisen

bästa bloggen, ska läsa alla inlägg! promise ;)

2010-11-13 @ 15:49:48
Postat av: Carl

Bästa Lisen, det värmer att höra!:)

2010-11-14 @ 22:53:41
URL: http://carlis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0