Kamphundar

Vill först klarlägga att detta var en uppgift i skolan där vi skulle skriva en argumenterande text men ämnet i sig tycker jag är intressant även om jag kanske inte brinner så hårt för frågan som det kan verka i denna text.




Hundarna fortsätter att attackera. Hur många ska tvingas att ta skada eller rent ut dö innan kamphundarna förbjuds?



Det går nästan inte en dag utan en nyhetsartikel om en ny hundattack. Nästintill varje dag blir både människor och djur överfallna utav dessa hundar. Jag läser om en 5 årig flicka i Umeå som blivit attackerad utav en Rottweiler som smitit. Ansvarslösa hundägare, visst men fortfarande livsfarliga hundar.  Flickan klarade sig med alvarliga skador i ansiktet så vi kanske ska avlida hunden och gå vidare?



Nej jag tycker att det får vara nog nu. Ska man tvingas hålla sig inne eller inte kunna ta med sina barn till lekparken utan att riskera liv och hälsa för att människor till varje pris ska ha rent utav livsfarliga hundar. Eller för all del livsfarliga ägare om ni vill ha det så.



För det är ofta mothugget man får, det är inte hundarna som är farliga utan ägaren. Ja det är ansvarslösa ägare men det är fortfarande hunden som anfaller och gör skada inte hundägaren själv.  Vill ni som hundägare ha en hund som måste vara försedd med koppel och munkorg på grund av att den är en fara för allmänheten? Jag trodde att hunden för dem flesta var sett som ett trevligt sällskapsdjur. Tydligen är det inte så idag. Många införskaffar dessa hundar som något sorts vapen för att vad det verkar, kräva respekt. Människor som förr kände sig trygga ute i joggingspåren vågar sig idag inte ut då rädslan för hundarna och även deras ägare är för stor. Och det kan för mig aldrig vara acceptabelt.



Människors rätt att känna sig trygga bör i alla lägen gå före hundägarens förkärlek till vilddjur. Förutom att införa kopplinstvång och hundkörkort på alla sorters hundar bör även årliga kontroller av ägare och hund införs samt ett förbud mot dessa kamphundar. Det lär gynna oss alla.





Förbud eller inte?



Blogg listad på Bloggtoppen.se

Kommentarer
Postat av: Caroline

Inte förut, det är inte fel på hundarna. Det är väll inte deras fel att hundägarna är som dom är.

En hund blir inte aggressiv om den får en bra uppväxt. Ska djuren behöva lida och förbjudas bara för att det finns människor utan hjärnceller?

2010-11-25 @ 15:37:41
Postat av: Mickaela

Inget förbud. Inte hundens fel att hundägaren tar vatten över huvudet och inte kan träna upp hunden rätt. Då borde det snarare bli förbud att få köpa hund för vissa människor. Fan dem det är fel på, inte hunden.

2010-11-25 @ 16:14:36
Postat av: Anonym

det finns små hundar som attackerar och det finns "kamphundar" som är snälla som lamm, hur en hund beter sig är 90 % ägarens uppfostran 10% ras. den hundtyp som kan vara elakast är snarare olika terierraser och dom är ganska små.

ps faktan är sådan jag hört från människor som har koll på hundar och egna erfarenheter.

2010-11-25 @ 18:04:20
Postat av: Carl

Svar: Härligt med lite reaktioner jag lägger som sagt själv inte så mycket värdderingar i det här utan det var från början en text jag skrev till en skoluppgift kring argumenterande. Och saker och ting är ju självklart inte svart eller vitt men vi kan ju iaf konstatera att hundarna kan vara livsfarliga i fel händer och det blir ju ett problem.

2010-11-25 @ 18:13:03
URL: http://mrcarlis.blogg.se/
Postat av: ville

glömde skriva namn... för övrigt en bra text

2010-11-25 @ 18:28:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0